Evenemang

Finalrock

Två gånger om året – i början på sommaren, och strax före jul – går Rockskolans Finalrock av stapeln på Fyren i Norrsundet, för att markera terminens slut och ge alla deltagare som vill möjlighet att framträda och visa upp vad de lärt sig under de gångna månaderna.

Scendraget

Scendraget är ett musikcafé som hålls några kvällar varje termin. Dit kan man komma för att fika och lyssna när kursdeltagare övar på scenvanan och testar sitt låtmaterial inför Finalrocken.

Summer Music Camp

De årliga sommarlägren är bland Rockskolans äldsta och populäraste aktiviteter. Under ett par veckor varje sommar kommer barn och ungdomar till Rockskolan för att skriva låtar, repa ihop sig och spela in i studion. Detta varvas med tävlingar, uteaktiviteter och grillning i den mån vädret tillåter.

Rocklov

Sedan ett par år tillbaka är det Rocklov på Rockskolan under sportlovet. Aktiviteterna varierar lite från år till år, till exempel kan det röra sig om låtskrivande och inspelning som under sommarlägren, eller workshops med både reguljära ledare och inbjudna gästmusiker.

Övriga evenemang

På Rockskolan är det sällan långt mellan liveframträdanden och andra musikaktiviteter då huset är öppet för allmänheten. Förutom de löpande evenemangen hålls det också öppet hus ibland, och musiker från Rockskolan dyker titt som tätt upp i olika sammanhang.

Eli wiesel uses anaphora, simile, and diction to emphasize the tone and meaning of a write my paper using writemypaper4me.org passage from his book